Optimera din hemsida för olika enheter som iPhone och iPad

Det är viktigt med tester för iPhone och iPad med flera enheter. En stor del av arbetet med en ny webbplats handlar om tester. Det finns en mängd olika plattformar där siten ska fungera. Vi talar mac OS med dess webbläsare. Windows med IE, Edge och Chrome. iOS, Android och iPhone och iPad med vänner. Vi på Tilkom arbetar hårt med att testa våra digitala projekt på dessa plattformar. Det är ett långdraget arbete, men det går inte att ta genvägar. Vi vill alltid leverera en digital utgångspunkt som fungerar för alla plattformar. Det arbetar vi hårt för.

/Gänget på Tilkom

Testa din webbplats på iPhone och iPad

Vi testar för olika enheter

Tips för att testa er webbsida på Iphone och iPad

Testa din webbplats i Safari

Från Enkel teknik:

Trött på att Internet visas i en krympt mobilvariant när du surfar med telefonen? Så får du webbsidor att se ut som sin datormotsvarighet på iPhone/iPad!

Som standard visar i princip alla mobiltelefoner automatiskt – och så långt det går – en mobilvariant av de webbsidor du besöker. Ofta får du som besökare tillgång till exakt samma innehåll i den mobila versionen av en webbplats som du skulle få hos datormotsvarigheten av samma webbplats. Hos somliga webbsidor saknas dock en hel del information och valmöjligheter i mobilvarianterna.

Testa din webbplats i Chrome

Från Digital Dominace:

TESTA DIN HEMSIDA I MOBIL, DATOR OCH SURFPLATTA

När du bygger en ny hemsida är det viktigt att den fungerar och ser bra ut i både webbläsare, mobiltelefoner och surfplattor. Webbläsare (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari) är tillgängliga för alla, men du behöver inte äga alla mobiltelefoner och surfplattor på marknaden för att kunna testa dem.

Lösningen är att använda webbläsaren Mozilla Firefox. Med kortkommandot CTRL + Shift + M kan du se direkt i webbläsaren hur hemsidan ser ut i alla möjliga storlekar som gäller för olika telefoner och surfplattor.

Iphonetest

Från Cap Design:

Så ser din webbsida ut i mobilen

TEXT Miranda Holmqvist

Den mest utförliga och djupgående är Apples egen Iphone Simulator 4
som ingår i företagets senaste utvecklingspaket (sdk).

Denna kräver dock en nedladdning av hela paketet och programmet ligger i ett mappsystem som behöver flera steg för att öppnas och köra.

Det finns ett antal betydligt enklare simulatorer, de flesta webbaserade, som ger en ögonblicklig visuell översikt helt utan nedladdningar eller extra programvara. De är skapade för att ge en förhandsvisning av utseendet för appar och webbsidor, men är inte äkta emulatorer utan körs ovanpå ordinarie webbläsare, oftast Safari.

Här är några av de mest populära:

Transmog läser din sida direkt från en url-adress. Fungerar bäst med webkit-baserade webbläsare som Safari eller Chrome.

Iphone Tester
 har flera bra resurser som källkod och länkar till riktiga tester.

iBBDemo2 fungerar över flera plattformar för Windows, Linux och Mac. Både Iphone- och Ipad-visning av sidan kan väljas.

Iphoney för Ios är öppen källkod, har en GNU Public License och tar emot dina förslag och ändringar på SourceForge.